logo nieuwsbrief
Joke van der Zwaan, mindfulness trainer, yoga docent en meditatiebegeleider
gecertificeerd trainer cat. 1, lid VMBN en VVM
Abonneren op deze nieuwsbrief kan via mijn website. Je uitschrijven of gegevens wijzigen, kan via de link onderaan deze nieuwsbrief.
Beste lezers,
Langzaam groeit in mij het vertrouwen dat ik word geleid in de juiste richting op het pad waar ik nu al een tijd op loop. In dankbaarheid maak ik gebruik van deze Sabbat- en inkeerperiode, min of meer gedwongen door het Coronavirus, maar ook gedeeltelijk uit eigen keuze, om te leren steeds meer vanuit mijn diepste kern te gaan leven. Deze nieuwsbrief staat in het teken van KEUZES MAKEN. Ik wens dat ieder van jullie de juiste keuze kan maken in je leven, waardoor jij ook jouw ware Zelf steeds meer mag ont-dekken. Om vanuit jouw ware zelf de wereld weer in te gaan en misschien nieuwe keuzes te maken. Ik geloof dat de wereld dat hard nodig heeft. Uit onderstaande aanbod is wellicht een en ander te kiezen voor je! Hopelijk tot ziens in een van de virtuele meditatieruimtes. Warme groet van Joke.
big_21875878_0_100-127
Gelofte aan de mensheid

Kalm en evenwichting:

Laat ons ontwaken tot ons ware Zelf
mensen worden vol mededogen

Onze gaven ten volle ontplooien
Ieder volgens eigen roeping in het leven

Ons bewust worden van de doodstrijd,
persoonlijk en maatschappelijk
En de bron ervan onderkennen

De juiste richting ontdekken,
waarin de geschiedenis zou moeten voortgaan

En elkaar de hand reiken,
zonder onderscheid naar man of vrouw-zijn,
zonder onderscheid van ras, natie of klasse

Laat ons met mededogen de gelofte afleggen
het diepe verlangen van de mensheid naar bevrijding
van haar ware Zelf werkelijkheid te doen worden.

En een wereld bouwen
waarin iedereen waarachtig en in Heelheid kan leven
Hasimatsu Shin 'ichi, Japanse Zenmeester

Zen meditatie bij

Wings and Footprints

Zen zolder
Wekelijks digitaal Zen (stilte) meditatie via Zoom
elke dinsdagavond van 19.00 - 20.00 uur v.a.13 oktober 2020
Geen kosten. Vrijwillige bijdrage is wel welkom.
Enige meditatie ervaring is wenselijk, doch niet noodzakelijk.
We zitten 2x 20 of 25 minuten in stilte, tussendoor luisteren we naar een teisho (zenlezing) van Zenleraar Jeroen Witkam en soms zal een andere inspiratiebron aangeboord worden. Desgewenst doen we wat mindful bewegen of loopmeditatie (kinhin) tussendoor.

Interesse? Meld je hier aan of stuur een e-mail dan krijg je de Zoom link en nadere instructies toegestuurd.
Vervolg mindfulness meditaties en trainingen
Er zullen in de nabije toekomst zeker wel weer vervolg mindfulness trainingen dan wel maandelijkse mindfulness meditaties worden verzorgd door Wings & footprints.
Als je wilt, laat mij dan alvast weten of je hiervoor interesse hebt. Of misschien heb je een voorstel om op een andere manier samen verder te oefenen.

Wil je niet langer wachten dan zou je ervoor kunnen kiezen om je bij onderstaande online mindfulness meditaties aan te sluiten. Ik doe dit nu al dagelijks sinds maart jl. en het werkt voor mij heel heilzaam. Het was even wennen, maar er ontstaat toch verbinding met elkaar, ondanks dat het via beeldschermen gebeurt. Lees hieronder meer.
See trueretraite
Online samen mindfulness meditaties beoefenen
Heel graag wil ik jullie wijzen op de mogelijkheid om aan te sluiten bij de online mindfulness meditaties van opleidingsinstituut See True/I Am.
Jij kunt hieraan deelnemen zo vaak als je wilt 4x of 1 x per dag, of 1x per week of maand, net wat jou past. Er zijn geen kosten aan verbonden. ik kan het iedereen van harte aanraden. Hieronder een citaat van See True over deze online meditaties:

'Of je nu net begint met het oefenen van mindfulness of al vele uren oefening achter de rug hebt, iedereen is welkom precies waar hij of zij is. Onze intentie is vooral om samen te oefenen, te verdiepen en te delen. Geen training of leerschool; wel een plek waar we virtueel samen komen om te zitten, te zijn en daar af en toe ook wat woorden aan te geven'.

Geinteresseerd? kijk op de website van See True waar je je ook kunt aanmelden.
question-mark-1026526_640
Over keuzes maken
- Onlangs werd ik geinterviewd door Yvette van der Slikke van opleidingsinstituut See True over het thema keuzes maken en op een kruispunt staan.
Yvette vroeg o.a. naar mijn ervaringen bij de mindfulness online meditaties en over mijn levenspad in het verleden en de keuzes die ik nu gemaakt. heb. Door dit interview en het schrijven daarna werd e.e.a. voor mijzelf steeds helderder. Dank aan Yvette, die hieraan haar bijdrage leverde door mij diepgaande vragen te stellen. Met enige schroom plaats ik de link daarover in deze nieuwsbrief, want het is een heel persoonlijk verhaal. Maar toen dacht ik: 'ach misschien herkennen sommige mensen er iets in en kan die herkenning ook ondersteunend voor hen werken'. Dus als je geinteresseerd bent, lees dan het uitgewerkte interview: 'keuzes maken en op een kruispunt staan'.
- Al enige tijd geleden schreef ik een blog over de vraag die mij wel vaker gesteld wordt: is het niet egoïstisch om zo met jezelf in meditatie bezig te zijn? Moet je er niet opuit om iets in de wereld te betekenen? In een blog probeerde ik daar mijn ideeen over uiteen te zetten. Als je wilt kan je de blog lezen: Mindfulenss en mediteren in een wereld waar zoveel lijden is?
afb De Keuze 547x840
BOEKENTIP
Een van de meest intrigerende boeken die ik onlangs gelezen heb is De Keuze van Edith Eva Eger. Ze vertelt openhartig over haar verschrikkelijke lijden tijdens haar verblijf in een concentratiekamp in de 2e wereldoorlog. Het tweede deel van het boek gaat over haar therapiepraktijk en de troost en wjize lessen die ze biedt aan heel veel mensen die ook slachtoffer zijn van geweld en oorlog. Een zeer bijzondere en inspirerende vrouw!

Enkele citaten uit het boek

'Wegrennen voor het verleden of vechten tegen de pijn die we nu ervaren staat gelijk aan onszelf gevangenhouden. Vrijheid vinden we als we accepteren wat er is en als we onszelf vergeven, als we onze harten openen om de wonderen te ontdekken die NU bestaan'.

'Vergeving is het loslaten van de hoop op een beter verleden'.

GEDICHT

van Abel Herzberg

Van drie zangen de eerste
En van de eerste een fragment
Vraag niet waar het geheel is,
Aanvang en end.

Want alles is fragment.

Al door het zeggen van het woord
Deelt men, scheidt men en schendt
Het alomvattende, dat men niet kent,
Dat ik aanwezig weet of alleen maar vermoed,
Dat ik niet uitspreken kan en toch uitspreken moet,
Dat mij beheerst en mij te luisteren gebiedt.
Maar als ik luister en zoek, dan vind ik het niet.

Een troost blijft :
Er is in ieder woord een woord
dat tot het onuitspreekbare behoort;
er is in ieder deel een deel
van het ondeelbare geheel,
gelijk in elke kus, hoe kort
het hele leven meegegeven wordt.
Uit de regio
TCO: Lees over nieuwe activiteiten bij Therapeutisch trainingscentrum TCO Aalsmeer op de website of abonneer je op de nieuwsbrief van TCO "De Stapsteen".

YogAletta in Aalsmeer: Nu een praktijk voor massage, ademcoaching, privéles en online lessen. zie de website van YogAletta
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen of adreswijzigingen doorgeven, gebruik dan een van de linken onderaan deze nieuwsbrief
logosolo
facebook