Mindfulness nu ook online

In verband met de Coronacrisis wordt de 8-weekse training Mindfulness ook online gegeven tot max. 4 personen. Tevens is één op één de training volgen mogelijk, dit kan online of op onze Zenzolder. Een groot voordeel van één op eén training is dat we makkelijker de training kunnen aanpassen aan uw persoonlijke omstandigheden. Het tarief blijft hetzelfde. Bij deelname vanaf 4 personen kan er een korting gegeven worden indien de training niet vergoed wordt door de zorgverzeraar. Echter tekort aan financiële middelen hoeft geen hindernis te zijn, dan kan er wellicht een regeling getroffen worden. Mindfulness moet voor iedereen toegankelijk zijn.

Woorden die bij mindfulness passen zijn: zelfbewustwording, zelfinzicht en milde aandacht voor onszelf en onze omgeving ontwikkelen (zelfcompassie), zonder oordeel aandacht leren geven aan wat zich NU, in dit moment afspeelt. Van moeten- naar ont-moeten gaan. Zo vaak als mogelijk leven in het NU geeft vrijheid en rust, en zal een verrijking van je leven betekenen. Een basistraining Mindfulness bestaat uit 8 trainingsochtenden en een terugkomochtend. Indien wenselijk en bij voldoende deelnemers kan een vervolgtraining gevolgd worden.

Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat Mindfulness krachtige tools kan aanreiken om overmatige stress beter te kunnen hanteren (MBSR). Later onderzoek heeft aangetoond dat mensen met terugkerende depressie minder vaak een terugval krijgen door beoefening van Mindfulness (MBCT). In onze basistraining wordt gewerkt vanuit MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) zoals Jon Kabat Zinn deze heeft ontwikkeld en MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy). Het is ook altijd mogelijk na de training aan te sluiten bij de open meditatieavond online.

De mindfulness trainingen hebben ook veel te bieden aan mensen die willen leren bewuster in het leven te staan en meer inzicht willen krijgen in hun psychische en fysieke functioneren.

Bekijk op de volgende pagina’s wat Wings & Footprints aanbiedt aan mindfulnesstrainingen en overige activiteiten:

Een complete folder van Wings & Footprints kan je hier downloaden