Mindfulness & burn-out

 

Struikelblokken worden stapstenen

Deze training kan gedurende de lockdown in verband met het Coronavirus helaas voorlopig niet doorgaan.

Heb je wel eens het gevoel dat je te veel ballen hoog moet houden? Heb je wel eens last van een verminderde concentratie, angstige of sombere gevoelens, vergeetachtigheid, weinig motivatie en energie, pijn in nek, schouders of (onder)rug, slapeloosheid of piekeren?
Doe dan mee aan mindfulness burn-outtraining. Deze training is ontwikkeld door Mindful2work.

Speciaal aan deze training is dat er gebruik wordt gemaakt van het oefenen in actief bewegen in de buitenlucht, yoga en mind­fulness hetgeen bewezen afname van stress en vergroten van algemeen welzijn bevordert.

Zie de alinea over wetenschappelijk onderzoek hieronder en bekijk het filmpje onderaan deze pagina.

 

Voor wie bestemd?

Herken je bovenstaande klachten en ben je gedeeltelijk of geheel uit je arbeidsproces gevallen door deze klachten, of ben je al wat herstellende, dan ben je van harte uitgenodigd voor een intakegesprek . De huisarts of bedrijfsarts kan je doorverwijzen, maar dat is niet verplicht.

Inhoud training:

Voor deze training zal Wings & Footrprints gebruik maken van het werkboek van Mindful2work . De deelnemer wordt gevraagd dit werkboek aan te schaffen vóór de start van de training. Bestellen kan via youbedo (waarmee je de stichting van  Joke van der Zwaan, mindfulnesstrainer en oprichter van Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer, tevens kunt ondersteunen. Met dank!). Je wordt gevraagd thuis te oefenen met behulp van dit boek en de ingesproken meditatieoefeningen. Deze krijg je digitaal toegestuurd. Wekelijks gaan we, indien mogelijk, samen buiten bewust (mild) bewegen, binnen doen we yin-yoga oefeningen en de mindfulness meditaties en oefeningen. Belangrijk voor deze doelgroep is, dat je daarbij leert bewust 30% onder je grenzen te blijven en te leren luisteren naar wat jouw lichaam aangeeft dat goed is voor dit moment. Alle oefeningen worden met mildheid voor jezelf uitgevoerd. Er is ook ruim gelegenheid om ervaringen uit te wisselen onder het motto: gedeelde smart is halve smart!

Start: bij voldoende aanmeldingen. Zie data en tarieven op deze website.

Info en aanmelden: via e-mail aan Wings & Footprints of via het aanmeldformulier. Je mag Joke ook bellen 06-23861976.
Er wordt een afspraak gemaakt voor een intakegesprek, waarna de aanmelding definitief is.

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit van Amsterdam naar de effecten van deze-training laat zien dat deelnemers na de training veel minder stress, angst en depressieve klachten hebben. Ook ervaren ze afname van lichamelijke klachten en vermoeidheidsklachten en een grote toename in positieve gevoelens, concentratie, motivatie en activatieniveau. Ook daalt het risico op volledige uitval van werk van 90% voor de training naar 18% een paar maanden na de training. Opvallend hierbij is dat deze effecten niet alleen direct na de training aanwezig zijn maar ook nog 2 tot 6 maanden na de training aanwezig blijven.

Wetenschappelijke onderzoeksresultaten zijn onder andere gepresenteerd op internationale congressen zoals de International Conference Mindfulness (ICM) en de Mindfulness in Organisations (MiO).

de-Bruin-et-al.-2017_Mindful2Work_Mindfulness-journal
Tijdschrift_Onderzoek_Mindful2Work

Bekijk enkele filmpjes over de ervaring van deelnemers van deze training bij UvA minds you in Amsterdam via deze link.

Een complete folder van Wings & Footprints kan je hier downloaden

Je kunt je abonneren op de nieuwsbrief van Wings and Footprints, welke regelmatig verschijnt met mooie inspirerende artikelen en waarmee je automatisch op de hoogte bijlft van ons programma.