Over ons

Een pad van moeten naar ont-moeten

Joke van der Zwaan, yoga/meditatiebegeleider sinds 1988, mindfulness trainer sinds 2010

Joke kwam in aanraking met Zen-meditatie en beoefent dit nu meer dan 30 jaar o.a. bij haar Zenleraar Jeroen Witkam, zenmonnik en Trappist. Op haar eigen Zen Zolder is iedereen die ‘mee wil zitten’ wekelijks welkom. Eenmaal op het spoor van (zelf)ontwikkeling volgde ze opleidingen en trainingen zoals: Hatha en Raja yoga, Reiki, massage, NLP practioner, de training Levenskunst (systemisch werk) en de trainersopleiding Mindfulness (MBSR en MBCT) bij See True opleidingsinstituut. Ze is gecertificeerd cat. 1 trainer en lid van VVM. Haar enthousiasme groeit nog steeds.

“Het geven van trainingen met behulp van mindfulness, yoga, meditatie en bewustzijnsoefeningen geeft mij de gelegenheid om mensen te helpen hun kwaliteit van leven te verbeteren en bewuster in het leven te staan. Mijn uitgangspunten zijn verdieping, naar binnen keren en ook stevig met de voetjes op de vloer. Vandaar dat ik de naam Wings & Footprints een toepasselijke naam vind. Ik noem het wel eens spiritualiteit met beide voeten op de aarde. Het geven van deze trainingen houdt mijn eigen persoonlijke proces ook volop in beweging.

Mijn weg gaat steeds meer van moeten naar ont-moeten en ik ben erg dankbaar de mogelijkheid te hebben gekregen om dit werk te doen. ik hoop veel mensen via Wings & Footprints te mogen ont-moeten en samen op innerlijke reis te gaan”.

Een andere passie van Joke is om de levensomstandigheden van mensen die het minder hebben te helpen verbeteren.  Zij doet hiervoor al meer dan 17 jaar ontwikkelingswerk in Nepal. Sinds juni 2018 heeft zij, samen met nog 3 enthousiaste mensen een stichting opgericht. Regelmatig zullen donaties door deelnemers die op basis van dana gegeven worden ten gunste komen aan deze stichting. Als je geïnteresseerd bent, word je van harte uitgenodigd een kijkje op de website van deze stichting te nemen: Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer.

Lees een interview met Joke voor het Witte Weekblad over wat haar drijfveren zijn.

Marianne Buskermolen, psycho-sociaal therapeut en coach

De basistraining Mindfulness zullen bij meer dan 6 personen plaatsvinden in de studio van TCO alwaar Marianne Buskermolen werkzaam is als psychosomatisch therapeut. Marianne heeft in het verleden wekelijks tijdens de mindfulnesstraining als co-trainer gewerkt en is op de achtergrond voor deelnemers beschikbaar indien individuele ondersteuning gewenst is.  Voor trainingen op basis van systemisch werk kan je op haar website meer informatie vinden.

Een complete folder van Wings & Footprints kan je hier downloaden

Je kunt je abonneren op de nieuwsbrief van Wings and Footprints, welke regelmatig verschijnt met mooie inspirerende artikelen en waarmee je automatisch op de hoogte bijlft van ons programma.