Over ons

Joke van der Zwaan, trainer

Een pad van moeten naar ont-moeten

Joke kwam in aanraking met Zen-meditatie en beoefent dit nu meer dan 25 jaar o.a. bij Jeroen Witkam, zenmonnik en Trappist. Op haar eigen Zen Zolder is iedereen die ‘mee wil zitten’ wekelijks welkom. Eenmaal op het spoor van (zelf)ontwikkeling volgde ze opleidingen en trainingen zoals: Hatha en Raja yoga, Reiki, massage, NLP practioner, de training Levenskunst (systemisch werk) en de trainersopleiding Mindfulness (MBSR en MBCT) bij See True opleidingsinstituut. Ze is gecertificeerd cat. 1 trainer. Haar enthousiasme groeit nog steeds.

“Het geven van trainingen met behulp van mindfulness, yoga, meditatie en bewustzijnsoefeningen geeft mij de gelegenheid om mensen te helpen hun kwaliteit van leven te verbeteren en meer bewust in het leven te staan. Mijn uitgangspunten zijn verdieping, naar binnen keren en ook stevig met de voetjes op de vloer. Vandaar dat ik de naam Wings & Footprints een toepasselijke naam vond. Het geven van deze trainingen houdt mijn eigen persoonlijke proces ook in beweging”.

Lees een interview met Joke voor het Witte Weekblad over wat haar drijfveren zijn.

Marianne Buskermolen, co-trainer en coach

Van struikelblok naar stapsteen

Met de oprichting van het Therapeutisch/Trainingscentrum Oosteinder (TCO), al meer dan 30 jaar geleden,  heeft Marianne Buskermolen haar ideaal verwezenlijkt. Zij werkt hier met hart en ziel als psychosociaal therapeut. In de sfeervolle ruimten zijn verschillende therapievormen en trainingen onder één dak samengebracht. Wat je van haar werkwijze kunt zeggen is dat ze vanuit bewogenheid mensen in beweging brengt. Haar inspirerende manier van werken komt zowel in de therapie als in de trainingen tot uitdrukking.

Lees een interview met Marianne voor het Witte Weekblad over het ontstaan van TCO in Aalsmeer

De meeste trainingen Mindfulness worden gegeven in haar mooie centrum aan de Oosteinderweg in Aalsmeer.

Joke: “Mijn weg gaat steeds meer van moeten naar ont-moeten. Ik ben dankbaar dat ik de mogelijkheid heb gekregen om dit werk te doen en ik hoop veel mensen via Wings & Footprints te mogen ont-moeten om samen op pad te gaan”.

De basistraining wordt hoofdzakelijk door Joke begeleid en Marianne deelt wekelijks, aansluitend op het thema van die week, haar kennis op gebied vanuit de psychosomatiek.
Joke: “we vullen elkaar erg goed aan. In praktijk blijkt dat we samen vol enthousiasme mensen goed kunnen begeleiden in het proces van zelfonderzoek en persoonlijke ontwikkeling”.

Een complete folder van Wings & Footprints kan je hier downloaden

Een andere passie van Joke is om de levensomstandigheden van mensen die het minder hebben te helpen verbeteren.  Zij doet hiervoor al reeds 15 jaar ontwikkelingswerk in Nepal. Sinds juni 2018 heeft zij, samen met nog 3 enthousiaste mensen een stichting opgericht. Als je hierin geïnteresseerd bent, word je van harte uitgenodigd een kijkje op de website van deze stichting te nemen: Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer.