Over ons

Een pad van moeten naar ont-moeten

Joke van der Zwaan, yoga/meditatiebegeleider sinds 1988, mindfulness trainer sinds 2010

Joke kwam in aanraking met Zen-meditatie en beoefent dit nu meer dan 25 jaar o.a. bij haar Zenleraar Jeroen Witkam, zenmonnik en Trappist. Op haar eigen Zen Zolder is iedereen die ‘mee wil zitten’ wekelijks welkom. Eenmaal op het spoor van (zelf)ontwikkeling volgde ze opleidingen en trainingen zoals: Hatha en Raja yoga, Reiki, massage, NLP practioner, de training Levenskunst (systemisch werk) en de trainersopleiding Mindfulness (MBSR en MBCT) bij See True opleidingsinstituut. Ze is gecertificeerd cat. 1 trainer en lid van VMBN en VVM. Haar enthousiasme groeit nog steeds.

“Het geven van trainingen met behulp van mindfulness, yoga, meditatie en bewustzijnsoefeningen geeft mij de gelegenheid om mensen te helpen hun kwaliteit van leven te verbeteren en bewuster in het leven te staan. Mijn uitgangspunten zijn verdieping, naar binnen keren en ook stevig met de voetjes op de vloer. Vandaar dat ik de naam Wings & Footprints een toepasselijke naam vind. Ik noem het wel eens spiritualiteit met beide voeten op de aarde. Het geven van deze trainingen houdt mijn eigen persoonlijke proces ook volop in beweging.

Mijn weg gaat steeds meer van moeten naar ont-moeten en ik ben erg dankbaar de mogelijkheid te hebben gekregen om dit werk te doen. ik hoop veel mensen via Wings & Footprints te mogen ont-moeten en samen op innerlijke reis te gaan”.

Een andere passie van Joke is om de levensomstandigheden van mensen die het minder hebben te helpen verbeteren.  Zij doet hiervoor al meer dan 15 jaar ontwikkelingswerk in Nepal. Sinds juni 2018 heeft zij, samen met nog 3 enthousiaste mensen een stichting opgericht. Als je hierin geïnteresseerd bent, word je van harte uitgenodigd een kijkje op de website van deze stichting te nemen: Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer.

Lees een interview met Joke voor het Witte Weekblad over wat haar drijfveren zijn.

 

Marianne Buskermolen, psycho-sociaal therapeut en coach

De basistraining Mindfulness wordt door Joke begeleid en Marianne Buskermolen van therapeutisch trainingscentrum Oosteinder (TCO) heeft regelmatig tijdens de trainingen lezingen gegeven vanuit de psychosomatiek. Bij aanmelding van meer dan 6 personen zal de training Mindfulness in haar centrum plaats kunnen vinden.

In TCO vindt nog een mooie training plaats: vitaliteitstraining “LevensKunst”, waarbij gewerkt wordt met systemisch werk en familieopstellingen. Kijk voor meer informatie op haar website.

Een complete folder van Wings & Footprints kan je hier downloaden

Je kunt je abonneren op de nieuwsbrief van Wings and Footprints, welke regelmatig verschijnt met mooie inspirerende artikelen en waarmee je automatisch op de hoogte bijlft van ons programma.