Mindfulness individuele training en coaching

Momenteel biedt Wings and Footprints een individuele 8-weekse training Mindfulness  als ook groepstrainingen aan. Indien gewenst is deze ook online te volgen. Een groot voordeel van één op eén training is dat we makkelijker de training kunnen aanpassen aan uw persoonlijke omstandigheden. Het tarief blijft hetzelfde als bij de groepstraining. Echter tekort aan financiële middelen hoeft geen hindernis te zijn, dan kan er wellicht een regeling getroffen worden. Mindfulness moet voor iedereen toegankelijk zijn.

Woorden die bij mindfulness passen zijn: zelfbewustwording, zelfinzicht en milde aandacht voor onszelf en onze omgeving ontwikkelen (zelfcompassie), zonder oordeel aandacht leren geven aan wat zich NU, in dit moment afspeelt. Van moeten- naar ont-moeten gaan. Zo vaak als mogelijk leven in het NU geeft vrijheid en rust, en zal een verrijking van je leven betekenen. Een basistraining Mindfulness bestaat uit 8 trainingsochtenden.

Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat Mindfulness krachtige tools kan aanreiken om overmatige stress beter te kunnen hanteren (MBSR). Later onderzoek heeft aangetoond dat mensen met terugkerende depressie minder vaak een terugval krijgen door beoefening van Mindfulness (MBCT). In onze basistraining wordt gewerkt vanuit MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) zoals Jon Kabat Zinn deze heeft ontwikkeld en MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy). Het is ook altijd mogelijk na de training aan te sluiten bij de open meditatieavond online.

De mindfulness trainingen hebben ook veel te bieden aan mensen die willen leren bewuster in het leven te staan en meer inzicht willen krijgen in hun psychische en fysieke functioneren.