Zen meditatie

De grootste openbaring is stilte

 

Zazen op Zenzolder Aalsmeer

Momenteel kan ieder zich op woensdagavond aansluiten bij de digitale Zen meditatieavond (stiltemeditatie). Enige meditatie ervaring is wel wenselijk. Zie de   Agenda  voor meer informatie

Mindfulness leert ons om zo vaak als we kunnen in het NU te zijn. Het NU is de poort naar Stilte toe. Die plek in ons, waar alles OK en in vrede is, ongeacht de omstandigheden om ons heen. Stilte is thuiskomen bij wie je in je diepste kern bent. Zenmeditatie of Zazen richt zich alleen op die stilte. Deze meditatievorm komt uit het Zen boeddhisme.

Voor mensen die zich aangesproken voelen tot deze vorm en al wat ervaring hebben met meditatie, biedt W & F open “zit” avonden aan op Zenzolder Aalsmeer. De avonden zijn bedoeld om elkaar te stimuleren in het “zitten in stilte”.

We starten de avond met het luisteren naar een teisho (korte lezing van een zen leraar, meestal br. Jeroen Witkam, trappist en zenmonnik). Vervolgens zitten we 2 x 20 of 25 minuten in stilte met tussendoor een korte kinhin (loopmeditatie). Je kunt onderaan deze pagina een teisho van br. Jeroen Witkam beluisteren.
Instromen op deze avonden is altijd mogelijk.

Wanneer en hoe laat? Iedere woensdagavond van 19.30 – ongeveer 21.00 uur. Er is om 19.15 uur thee. Momenteel digitaal bij aan te sluiten.

Waar? Zenzolder Aalsmeer, Beatrixstraat 25, Aalsmeer

Kosten: Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om de kosten te dekken.

Zie voor overige activiteiten en tarieven de pagina agenda & tarieven

Info en aanmelden: Wings & Footprints of via het aanmeldformulier.

 

 

 

 

 

 

 

 

Teisho van br. Jeroen Witkam, trappister monnik en Zenleraar over ‘heldere leegte’

 

 

Een complete folder van Wings & Footprints kan je hier downloaden

Je kunt je abonneren op de nieuwsbrief van Wings and Footprints, welke regelmatig verschijnt met mooie inspirerende artikelen en waarmee je automatisch op de hoogte bijlft van ons programma.